woensdag, juni 22, 2011

en van doppen en een muur

Geloof het of niet, het door onze culturele stagaire/vrijwilligster Wendy georganiseerde ´schoonmaaktoernooi´ op 4 scholen in Puerto Lempira werd een onverwacht groot succes. Zowel leerlingen als leraren deden fanatiek mee (d.w.z. maakten fanatiek schoon!) en iedereen was blij met de prijzen, die uiteindelijk - door het leerlingencomité- eerlijk werden verdeeld, want eigenlijk hadden ze allemaal gewonnen...

olie-vaten worden hier vaak hergebruikt als mega-prullenbak. De vrijwilligers gaven ze een kleurig tintje, en de scholen waren er blij mee in de strijd tegen zwerfvuil. En de grootste prijs: een workshop in het maken van een muurschildering met doppen, geheel verzorgd door de culturele vrijwilligers, voor de leerlingen van de ´schoonste school´... ook hier met een verrassend resultaat: een mooi natuurlijk ontwerp en (tot nu toe) ongekende afmetingen: zo´n 5 bij 2,5 meter.... dat zijn een heleboel doppen.








1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een heerlijk vrolijke plaatjes! Gaaf gedaan. Zo zie je maar weer: van oude spullen kan je leuke dingen maken. Chapeau! Prachtig!
Liefs, Ellen